Sposób przygotowania

caisto drozdzowe: maka rozmieszać z roztopioną margaryna i mieszamy wszystko razem wyrabiamy ciasto jak na pierogi odstawiamy do lodówki na 1 godz. Ciasto dzielimy na 3 częśći W tym czasie robimy masę masę jabłkową : jabłak ściermay na tarce smażymy aż jabłak sie rozpuszczą mozńa dodac 4 łyz cukru i masło gdy masa będzie miekka miksuejmy i dodajemy galaretke wszystko razem mieszamy. MAsa makowa: białak ubijamy na sztywno mieszamy z mąką i proszkiem i masą.

Przełożenie:
ciasto
masa jabłkowa
ciasto
masa makowa
ciasto

Wszystko przekładamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok 1 godz

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !