Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać nadal na gładką i puszystą pianę. Następnie dodać żółtka i ubijać na najmniejszych obrotach miksera. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Najlepiej przesiać przez sito. Wmieszać łyżką do masy. Masę wylać na tortownicę 24 cm. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić. Przygotować galaretkę cytrynową w 1 litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. MASA: Śmietanę ubić. Dodać do niej cukier puder i rozpuszczoną żelatynę. Dalej ubijać. Połowę masy wyłożyć na biszkopta. Następnie dać na niego połówki truskawek. Zalać galaretką cytrynową tak, aby zanurzyć truskawki. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Pozostałość masy wymieszać z galaretką truskawkową w proszku (!). Wyłożyć na galaretkę z truskawkami. Następnie wyrównać. Ułożyć połówki truskawek na około placka. Wylać pozostałość galaretki cytrynowej. Polecam. Pyszny placek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wyglada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ciekawy pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    żółto czerwono - barwy Hiszpani :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !