Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa mojej mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dag
porcja rosłowa 50 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ocet winny 3 łyż
śmietana 18 proc 150 ml
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa mojej mamy

Cebulę drobno siekamy i na rogrzanym oleju lekko przesmażamy. Do cebuli dodajemy starte na terce marchewki i pietruszkę i kilka minut dusimy. Całość zalewamy wodą, dodajemy mięso i starte na tarce buraki. Całosć gotujemy. Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe i ocet. Gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy mięso, oddzielamy je od kości i pokrojone dodajemy do zupy. Na koniec zupę zabielamy śmietaną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.12.2013 11:49
pyszna zupka
Granita 15.05.2013 08:57
smaczna i zdrowa-buraki mają nieocenione wartości
Adam/ZUB3R 13.01.2013 21:38
lubię taką
Pani Domu 10.09.2012 12:41
pyszna zupa
chelsi 04.09.2012 18:38
zdrooowa ;p mm
Dorian 10.08.2012 14:26
pycha
Motorek 10.08.2012 09:50
do tego krokiecik i super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak