Sposób przygotowania

Cebulę drobno siekamy i na rogrzanym oleju lekko przesmażamy. Do cebuli dodajemy starte na terce marchewki i pietruszkę i kilka minut dusimy. Całość zalewamy wodą, dodajemy mięso i starte na tarce buraki. Całosć gotujemy. Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe i ocet. Gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy mięso, oddzielamy je od kości i pokrojone dodajemy do zupy. Na koniec zupę zabielamy śmietaną.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    do tego krokiecik i super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    chelsi

    zdrooowa ;p mm
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    smaczna i zdrowa-buraki mają nieocenione wartości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !