Sposób przygotowania

Karkówke myję i kroje w kostkę. Papryke oczyszczam,myję i również kroję ale w grubszą kostkę.Cebulke i czosnek obieram i siekam dosyć drobno. Na patelni głębokiej roztapiam masło i wrzucam mięso. Doprawiam przyprawami (kucharkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do drobiu po myśliwsku- ja zawsze robię na lekko ostro) i podsmażam mieszając na dość ciemny kolorek.
Następnie dodaję cebulę i czosnek, smażę przez chwilkę. Zalewam przegotowaną gorącą wodą (około 3cm), dodaję paprykę i fasolkę białą z puszki, sos sojowy, maggi i trochę lubczyku. Duszę do miękkości mięsa (około 20-25 minut). Po czy odparowuję do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Gotuję makaron, przecedzam i zalewam gulaszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    tessinka

    musi być dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszny obiadek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !