Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z piersi z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka podwójne 5 szt
pieczarki 1 kg
mięso mielone 1 kg
zielony groszek 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
ser żółty 40 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z piersi z kurczaka

3 podwójne piersi z kurczaka delikatnie rozbić i rozłożyć na natłuszczoną brytwankę o wymiarach 23x38 cm. Posolić i popieprzyć.
Pieczarki pokroić w plasterki i troszeczkę podsmażyć na maśle. Wyłożyć na piersi z kurczaka.
Mieso mielone wymieszać z kukurydzą i groszkiem i doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na pieczarki.
Na mięso mielone układamy żółty ser w plasterkach
I na koniec rozbijamy cienko 2 podwójne piersi z kurczaka i układamy na żółtym serze. Solimy i pieprzymy.
Dajemy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 1 godziny i 45 minut. Z takiej brytwanki wychodzi 21 porcji (ja kroję wzdłuż na 3 paski i w poprzek na 7 paseczki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.12.2013 07:27
Bardzo apetyczna :)
Elżbieta17 02.10.2012 09:00
wygląda rewelacyjnie:)
jerry1 21.06.2012 11:58
super
agunesu 10.06.2012 13:04
niezla miesna zapiekanka
Agnieszka91 10.06.2012 13:03
super, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak