Sposób przygotowania

Sposób wykonania:
Wszystko wrzucić do miski, wymieszać i wylać na blachę (natłuszczoną i wysypaną tartą bułką, albo wyłożoną papierem do pieczenia). Na wierzch wyłożyć jakiś owoc (sezonowy, kompotowy, mogą być tarte jabłka i cynamon, mogą być wiśnie, co kto lubi) i posypać pokruszoną kruszonką.
Piec około 30-35 minut w 175 stopniach. Porcja na blaszkę ok. 35x25 cm.

Zamiast maślanki można dać kefir lub jogurt (naturalny, albo owocowy, tylko dopasować sobie smak do dodawanych owoców)

Kruszonka:(wersja dla leniwych-moja ulubiona )
1 szklanka maki
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
cukier waniliowy

Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Masło roztopić w rondelku, mocno podgrzać i takim gorącym zalać suche składniki. Dobrze wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Też takie tobie !;) Bardzo smaczne !;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    ~pyszotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    ~pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !