Sposób przygotowania

Do dużego garnka wkladamy wołowinę oraz mięso drobiowe, dodajemy 3 liscie alurowe, 3 ziela angielskie, 2 łyżeczki soli ziarenka pieprzu, obrane marchewki, pietruszki oraz selera (w całości), zalewamy zimna wodą i gotujemy 2 godziny (zupełniamy braki wody w trakcie gotowania), pod koniec gotowania rosołu dodajemy posiekaną natke pietruszki oraz w calości 2 gałązki selera i 2 gałązki lubczyku, dodajemy również cebulę którą wcześniej kroimy w talarki, nabijamy na widelec i opalamy nad gazem. Doprawiamy rosół do smaku. Gotowy rosół podajemy z makaron nitki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo często gotuję taki rosołek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wolę rosół z dwóch rodzajów mięsa- jest smaczniejszy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !