Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty i botwiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina
marchewka 1
koperek
szczypiorek
śmietana 3/4 szkl
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty i botwiny

Kapustę bardzo drobno siekamy, botwinę siekamy na 1 cm kawałki i razem z kapustą przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy liśtko laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, kostkę rosołowa, 0,5 łyżki kucharka, nieco soli i pieprzu - gotujemy. Kiedy warzywa są juz miekkie to dodajemy drobno posiekany koperek oraz drobno posiekany szczypiorek. Na samym końcu zabielamy zupę śmietaną i rozlewamy na talerze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.03.2013 07:10
lubię zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak