Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie ryżowe ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
szpinak 300 ml
por 1
olej
przyprawy
warzywa mrożone 100 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: danie ryżowe ze szpinakiem

Szpinak drobno siekamy, pora kroimy w cienkie talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim por razem ze szpinakiem, następnie dodajemy warzywa na patelnie i całość przesmażamy. Ryż gotujemy na sypko, następnie odcedzamy i dodajemy do usmazonych warzyw. Całość doprawiamy do smaku, przesmażamy jeszcze chwilę i podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 13.10.2012 11:27
fajne danie :)
Bernadeta1 05.10.2012 00:24
super potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak