Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoskiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
por (biała część)
majonez
śmietana
kukurydza 0.5
sól
pieprz
kapusta włoska 1

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoskiej kapusty

Włoską kapuste bardzo drobno szatkujemy, zasalamy 0,5 łyzeczka soli, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, po czym odciskamy kapustę. Pora kroimy w cienkie półplasterki, obrane marchewki ścieramy na dużych oczkach i razem z porem dodajemy do kapusty. Wsypujemy odcedzoną kukurydzę i dodajemy 2 łyżki smietany i 1 łyżkę majonezu, mieszamy, doprawiamy i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.06.2012 22:12
z chęcią wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak