Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na ciepło do II dania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
por 1
koperek
szczypiorek
masło roślinne
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na ciepło do II dania

kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę, dodajemy sól i zairenka pieprzu po czym niezbyut długo ją obgotowujemy, a następnie odcedzamy. W garnku rozpuszczamy 4 łyżki masła, dodajemu pokrojonego w plastry pora i przesmażamy, kiedy się zrumieni dodajemy kapustę, posiekany szczypior i koperek, całość podsmażamy kilka minut i doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło jako surówka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak