Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.

W misce roztrzepać jajka, dodać ricottę, gorgonzolę i usmażony na złoto boczek oraz pieprz, wymieszać.

Ciasto francuskie włożyć do foremki na tartę, lekko zawinąć brzegi do środka (u mnie 26cm śr.), na ciasto położyć folię aluminiową a na nią wysypać suchą fasolę lub inne ziarna.

Wstawić ciasto do piekarnika i piec 10 minut. Wyjąć, zdjąć folię z ziarnami a na spód wylać masę serową, całość posypać startym żółtym serem i położyć połówki pomidorków.

Wstawić tartę i piec 15 minut, w razie potrzeby w czasie pieczenia przykryć - jak widać ja się zagapiłam :)

Wyjąć, przystroić bazylią i podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    wyglada nieziemsko, lubie takie smaki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam dania francuskie !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !