Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z rabarbaru

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 łyżki
syrop malinowy 2 łyżki
kwaśna śmietana
woda 200 (przegotowana)
woda zimna 2 łyżki
rabarbar 1 (rozgotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z rabarbaru

Włożyć pulpę do rondelka i zalać wodą, dodać syrop malinowy i podgrzewać.

W miseczce wymieszać mąkę z zimną wodą. Kiedy pulpa rabarbarowa się zagotuje wlać rozprowadzoną w wodzie mąkę i gotować jeszcze chwilę cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.

Po ugotowaniu rozlać do pucharków, ostudzić, podawać z kwaśną smietaną i jeść lub wstawić do lodówki na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 10.06.2012 20:47
mam takie same pucharki - tak jakos zwrocilam uwgae heehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak