Sposób przygotowania

W granku zagotować osoloną wodę i włożyć ryż, nastawić czas gotowania - ja lubię mocno ugotowany.

Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kurczaka pokroić w nieduże kawałki, wymieszać z curry i włożyć na patelnię, smażyć, aż się ładnie zarumieni.

Kiedy kurczak będzie dobrze usmażony wlać 350ml wody i zostawić, by sos trochę odparował.

W miseczce wymieszać mąkę z łyżką wody i wlać do sosu, cały czas sos mieszając, podgrzewać chwilę, aż sos zgęstnieje, w razie potrzeby (gdyby sos był za gęsty lub za słony dolać restzę wody), na koniec dodać śmietankę, zamieszać i zostawić na małym ogniu do czasu ugotowania ryżu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Pycha...uwielbiam wszystko co z curry :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    kuchnia indyjska jest bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !