Sposób przygotowania

Do garnka wbić żółtka a do drugiego wlać białka z jajek. Do żółtek wsypać cukier i miksować około 5 minut. Białka ubić na sztywno.Do 3 garnka włożyć serek homogenizowany , dodać wcześniej namoczone rodzynki , wlać masę z żółtek z cukrem oraz białek , dodać miękkie masło oraz wsypać jedną paczkę budyniu . Wszystko dobrze ze sobą połączyć . Można mikserem , i wylać na blachę , wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Piec w nagrzanym piecu 190 stopni około godziny, W tym czasie przygotować galaretkę z paczki. Gdy sernik wyjmiemy z pieca. Zostawmy aż wystygnie i wlejmy schłodzoną galaretkę ale nie stęzałą. Włożyć do lodówki na około godzinę. Po wyjęciu wykroić z blachy i pokroić na kawałki. Można udekorować owocami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybki i smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybki i smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    W sam raz na ciepłe dni.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !