Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 2
mąka 10 dag
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat
sok z cytryny 2 łyżki
jajko 2
pieprz szczypta
sól szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka na ostro

Filety obrać ze skóry , zamoczyć w lekko ciepłej i lekko osolonej wodzie na około 30 minut. W tym czasie jajka wbić do miski i roztrzepać , doprawić solą , pieprzem oraz papryką chilli sypką . Filety wyjąc z wody skropić lekko sokiem z cytryny przesypać lekko mąką , zamoczyć w roztrzepanym jajku. A następnie w bułce tartej. I wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwa z oliwek. Smażyć aż się filety zrumienią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.07.2012 18:47
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak