Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz cytrynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

likier cytrynowy 30 ml
sok z cytryny 30 ml
wódka 20 ml
sok cytrynowy 50 ml
kostki lodu kilka
plasterek cytryny 1

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz cytrynowy

Do dzbanka wlać sok z cytryny , dolać likieru cytrynowego, dolać 20 ml wódki , wymieszać . Dodać kilka pokruszonych wcześniej kostek lodu. Dolać sok cytrynowy najlepiej słodkawy , . Wszystko dobrze wymieszać , spróbować czy nie jest dla was za kwaśny jeżeli tak dodać odrobinę cukru i pomieszać .Na brzegu dzbanka zawiesić plasterek cytryny. I dobrze całość schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.07.2012 18:50
W sam raz na imprezy.
parysek10 10.06.2012 11:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak