Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kruche z czereśniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 1 paczka
czereśnie 30 dag
likier wiśniowy 10 ml
cukier puder
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kruche z czereśniami

Ciasto kruche rozłożyć i na blat i rozwałkować na grubość 4 mm. Czereśnie umyć i wydrylować , włożyć do miski i zalać likierem , odstawić na około godziny. Żółtka wbić do miseczki dolać odrobinę wody i roztrzepać . Ciasto kroimy na kwadraty 3 na 3 cm. Na każdym kawałku układamy po 1 czereśni . I ciasto zawijamy na siebie tworząc ciastka. Ciastka wykładamy na blachę , smarujemy roztrzepanymi żółtkami z wodą i wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni c. Na około 20 minut. Wykładamy po upieczeniu i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.07.2012 21:30
Pycha.
parysek10 10.06.2012 11:16
muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak