Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
liście szczawiu 100-150 gram
ziemniak 2 sztuki
kwaśna śmietana 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

W garnku zagotować bulion. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę, włożyć do bulionu i ugotować do miękkości. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać umyte i posiekane liście szczawiu i podgrzewać jeszcze 15 minut. Na sam koniec włożyć śmietanę do miseczki, wlać chochelkę zupy i wymieszać, całość rozprowadzić w zupie.

Jajka pokroić i włożyć do misek, zalać zupką i podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

domaskowa 10.06.2012 16:24
Dziękuję :)
Robert10 10.06.2012 12:31
bardzo lubię
parysek10 10.06.2012 11:17
ładnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak