Sposób przygotowania

Cebulę umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, a obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Rozgrzać tłuszcz w garnku z grubym dnem, dodać cebulę z czosnkiem i smażyć na złoto.

W czasie smażenia cebuli pokroić żołądki w paseczki, dodać do cebuli i dalej smażyć. Pieczarki umyć, osuszyć, obrać z łupinek i oczyścić z ogonków, pokroić w dość toporne plasterki i dodać do garnka razem z 1/2 łyżeczki soli. Smażyć wszystko, co jakiś czas mieszając, aż pieczarki puszczą sok.

Dodać paprykę, resztę soli, pieprz do smaku i koncentrat pomidorowy, wlać bulion, zamieszać, zmniejszyć ogień pod garnkiem do minimum, przykryć garnek i zostawić na około 20 minut.

Po tym czasie wymieszać mąkę z wodą, dodac śmietankę i całość wlać do gulaszu, podgrzewać jeszcze 5 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    qrasnqleq

    oj, tego chyba bym nie przełknęła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !