Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 40 dag
galaretka truskawkowa 1 szt
śmietana kremówka 330 ml
cukier puder 4 łyżki
deser 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

spód:
100 g orzechów włoskich,
10 okrągłych biszkoptów,
2 łyżki zarodków pszennych,
100 g masła
Do dekoracji:
Polewa czekoladowa gorzka ,
perełki srebrne,
świeże truskawki
spód: zmiksować w szatkownicy blendera Triblade biszkopty, orzechy, dodać masło, zarodki pszenne, wymieszać i wylepić dno tortownicy i schłodzić w lodówce
masa czerwona: Truskawki zmiksować w szatkownicy blendera. galaretkę rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, ostudzić i połączyć z musem truskawkowym, wyłożyć na spód.
Masa biała: śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami twaróg, a następnie 2 op.żelatyny fix deserowej przygotowanej wg opisu na opakowaniu. Białą masę wyłożyć na masę truskawkową. Powierzchnię pokarbować specjalną wkładką i schłodzić w lodówce.
Na powierzchni sernika ułożyć połówki truskawek. Polewę rozpuścić w gorącej wodzie, odciąć brzeg opakowania i udekorować sernik wg uznania, dodatkowo udekorować sernik srebrnymi perełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 28.01.2013 10:29
pycha
Joanna23 28.01.2013 10:29
pycha
tomek18 04.08.2012 08:55
wygląda bardzo apetycznie
bietka 29.07.2012 17:12
pychota
Rafał10 02.07.2012 11:28
śliczny ! Aż ślinka cieknie :)
misia53 10.06.2012 13:05
ślicznie wygląda
elka4621 10.06.2012 08:38
mmm cudo! I jakie łatwe w przygotowaniu...mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak