Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NAPOLEONEK

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 1 paczka
żółtko jajek 5 szt
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szkl
mleko 2 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: NAPOLEONEK

ŻÓŁTKA I JAJKO UTRZEĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM.
ZAGOTOWAĆ SZKLANKĘ MLEKA .DRUGĄ SZKLANKĘ MLEKA WYMIESZAĆ Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ.
WLAĆ DO GORĄCEGO MLEKA I ZAGOTOWAĆ .WSTAWIĆ DO WIĘKSZEGO NACZYNIA Z WODĄ ,I W KĄPIELI WODNEJ DODAĆ ŻÓŁTKA I PODGRZEWAĆ AŻ KREM ZGĘSTNIEJE.
ODSTAWIĆ .
KRAKERSY UŁOŻYĆ NA BLASZCE JEDEN OBOK DRUGIEGO.ROZSMAROWAĆ KREM.UŁOŻYĆ NA WIERZCH KRAKERSY I POSYPAĆ GĘSTO CUKREM PUDREM.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 13.06.2012 20:33
lubię napoleonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak