Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapustka po wiejsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
masło 2 łyżki
słonina 20 dag
wołowina 60 dag
włoszczyzna 1 pęczek
jabłka 4 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapustka po wiejsku

UGOTOWAĆ WYWAR Z MIĘSA I WŁOSZCZYZNY. UGOTOWANE MIĘSO I JARZYNY PRZEPUŚCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ I DOPRAWIĆ DO SMAKU.JABŁKA POKROIĆ W PLASTRY ,KAPUSTĘ PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA PÓŁ I UGOTOWAĆ OK 10 MINUT .WYJĄĆ OSĄCZYĆ LISCIE . RONDELEK POSMAROWANYM MASŁEM ,WYŁOŻYĆ LIŚĆMI PÓŹNIEJ NA TO UŁOŻYĆ PLASTRY SŁONINY, JABŁKA,A NA NICH WARSTWĘ MIELONEGO MIĘSA I PRZYKRYĆ WSZYSTKO LIŚĆMI.PIEC W PIEKARNIKU OK 2 GODZIN W TEMP 180*C.
PODAWAĆ Z ZIEMNIAKAMI .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 29.06.2012 08:50
mniam
melonik 29.06.2012 08:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak