Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot Szparag

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 10 plastrów
szparagi zielone 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Hot Szparag

Szparagi zielone myjemy. Urywamy zdrewniałe końcówki. Na plastry szynki długości szparagów kładziemy te drugie. Jeśli szparagi mamy cieniutkie, a plastry szynki dość szerokie możemy kłaść po dwa szparagi. Zawijamy tak, aby praktycznie cały szparag znalazł się owinięty przez szynkę. Tak przygotowane szparagi smażymy na rozgrzanym grillu. Po kilku minutach grillowania szparagi obracamy. Szynka powinna przypiec się z każdej strony. Najlepiej smakują ciepłe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 18.04.2013 17:14
super pomysł!
Beatris 03.03.2013 19:52
Proste, ale za to jakie smaczne.
Rafał10 08.01.2013 20:35
super pomysły z tymi szparagami :)
Izabela/bella81 28.09.2012 10:03
fajne:)
SylwiaMagdaSabin 31.08.2012 17:23
ciekawe
Jolanta_P-S 16.06.2012 08:12
Ostatnio kupowałam pod Czarnkowem te zielone, robiłam podobnie ale nie zawijałam całych
Mariusz10 12.06.2012 18:25
świetne
aginaa 10.06.2012 21:29
hehe fajne
Ankha 10.06.2012 06:41
Proste,a pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak