Sposób przygotowania

Szparagi zielone myjemy. Urywamy zdrewniałe końcówki. Na plastry szynki długości szparagów kładziemy te drugie. Jeśli szparagi mamy cieniutkie, a plastry szynki dość szerokie możemy kłaść po dwa szparagi. Zawijamy tak, aby praktycznie cały szparag znalazł się owinięty przez szynkę. Tak przygotowane szparagi smażymy na rozgrzanym grillu. Po kilku minutach grillowania szparagi obracamy. Szynka powinna przypiec się z każdej strony. Najlepiej smakują ciepłe. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Proste,a pomysłowe
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    hehe fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ostatnio kupowałam pod Czarnkowem te zielone, robiłam podobnie ale nie zawijałam całych
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super pomysły z tymi szparagami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Proste, ale za to jakie smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    super pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !