Sposób przygotowania

Na rozłożone ciasto kładziemy pierś z kurczaka. Na nią nakładamy smażone pieczarki wraz z cebulką, przyprawiamy wszystko do smaku ziołami prowansalskimi , bazylią , pieprzem i solą wg uznania. Przykrywamy pierś z farszem plastrem boczku. Następnie wystające poza obrys przykrytej plastrem boczku piersi ciasto francuskie nacinamy na paski około 2 cm grubości. Zawijamy mięso przekładając na ukos paski raz z jednej strony raz z drugiej na wzór sznurowadła. Zewnętrzną część smarujemy jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 25 minut przy 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    swietnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż mi ślinka cieknie na sam widok.
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !