Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy wg własnego uznania, proponuję do mięsa mielonego dodać suszoną bazylię z odrobiną ziół prowansalskich, sól , pieprz. Mięso rozkładamy na wcześniej rozłożoną folię aluminiową, formując prostokąt, na której wcześniej rozsypaliśmy bułkę tartą. Na tak rozłożone mięso mielone rozkładamy wcześniej przygotowany szpinak (6 rozdrobnionych ząbków czosnku , szpinak w rondelku podgrzewamy do czasu rozpuszczenia masła, mieszamy). Następnie zawijamy i polewamy odrobiną oliwą z oliwek. Zawijamy w folię aluminiowią. Zapiekamy w temp 180 stopni, czas pieczenia ok. 55 minut. Rozcinamy na grube plastry po wystygnięciu. Możemy podać z odrobiną polewy toffi oraz jajkiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajnie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !