Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet arbuzowy na gorace dni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 lyzeczka
arbuz
wino białe 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet arbuzowy na gorace dni

Arbuza obrac ze skorki i oczyscic z pestek.Po czym zetrzec na tarce o grubych oczkach. Odlac sok,a arbuzowa papke przelozyc do plastikowego pudelka i wstawic na2godziny do zamrazalnika.Po tym czasie wyjac arbuza pokruszyc na niewielkie kawalki i przelozyc do blendera.Miksowac ,dodajac sok z cytryny i wino.Gdy masa stanie sie jednokolorowa,przelozyc do szklanek i podawac.Smacznego.Arbuz jest pyszny i ma malo kalorii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 25.02.2013 12:06
super orzeźwienie
Pietruszka 11.10.2012 20:31
super
Kas2 26.09.2012 20:14
świetne orzeźwienie
AURELKA 28.08.2012 21:07
pyszny
Margo1 10.08.2012 10:11
pyszny
sunnymood 17.07.2012 21:23
fajna propozycja;)
aga130982 04.07.2012 20:54
pycha
aga130982 04.07.2012 20:54
pycha
Magda60 03.07.2012 21:01
rewelacja na lato
Sandra11 19.06.2012 23:15
dobre
Juleczka20 19.06.2012 10:51
pycha
KOBRA 11.06.2012 22:16
w domu lubimy arbuza, a do tego jeszcze winko. pycha
Andzia1977
Andzia1977 11.06.2012 22:13
to musi być pyszotka, uwielbiam arbuzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak