Sposób przygotowania

Mięso opłukać. Z mieszanki przypraw z oliwą sporządzić marynatę.Czosnek rozetrzeć . Dodać do marynaty i wymieszać. Mięso natrzeć powstałą marynatą. Obsypać ziołem angielskim, jałowcem, dodać liście laurowe. Odstawić na noc do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Mięso przełożyć do rękawa. Podlać. Bulionem. Dodać ćwiartki cebuli. Piec około 50 minut. Po tym czasie rozciąć worek, mięso posmarować miodem i piec jeszcze 10-15 minut aby schab zrobił się ze złocistą, chrupiącą skórką. Można podawać na gorąco np. do pieczonych ziemniaczków, jak i na zimno- w obydwóch wersjach smakuje wybornie:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygląda obłędnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    Chętnie bym spróbowała takiego piekielnego schabiku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne mięso jak w takim kijsie postoi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    musi mieć ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    polecam wykonać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    ognisty przepis, ale wart spróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !