Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie z piekła rodem:)

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 sztuk
ziele jałowca
ziele angielskie
miód 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
przyprawy 1 (do schabu)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie z piekła rodem:)

Mięso opłukać. Z mieszanki przypraw z oliwą sporządzić marynatę.Czosnek rozetrzeć . Dodać do marynaty i wymieszać. Mięso natrzeć powstałą marynatą. Obsypać ziołem angielskim, jałowcem, dodać liście laurowe. Odstawić na noc do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Mięso przełożyć do rękawa. Podlać. Bulionem. Dodać ćwiartki cebuli. Piec około 50 minut. Po tym czasie rozciąć worek, mięso posmarować miodem i piec jeszcze 10-15 minut aby schab zrobił się ze złocistą, chrupiącą skórką. Można podawać na gorąco np. do pieczonych ziemniaczków, jak i na zimno- w obydwóch wersjach smakuje wybornie:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 03.04.2013 18:31
ognisty przepis, ale wart spróbowania
smerfetka79 07.03.2013 00:11
polecam wykonać
Bernadeta1 06.03.2013 23:54
musi mieć ciekawy smak
Fiffi 30.09.2012 22:52
pyszne mięso jak w takim kijsie postoi
bursztynek 21.09.2012 23:16
Chętnie bym spróbowała takiego piekielnego schabiku :)
MAR3STA 16.06.2012 17:49
wygląda obłędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak