Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w panierce czosnkowo-rozmarynowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 2 dzwonka
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki
rozmaryn świeży duża gałązka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w panierce czosnkowo-rozmarynowej

Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Opruszyć solą i pieprzem. Przygotować panierkę z bułki tartej, czosnku granulowanego i listków rozmarynu. W osobnym naczyniu rozbić jajko i panierować łososia w jajku i panierce czosnkowo-rozmarynowej, a następnie smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.08.2012 22:50
lubię łososia:)
Kate131 28.08.2012 09:51
super
reniatka 29.06.2012 10:36
mmm fajna propozycja
Rafał10 28.06.2012 09:33
mniam! Uwielbiam łososia ale w takiej panierce jeszcze nie jadłam...
MAR3STA 25.06.2012 18:30
fajny
alaaa 15.06.2012 11:39
ciekawe z czosnkiem nie robiłam
anemon 12.06.2012 12:39
Bardzo lubię łososia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak