Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę siekamy, solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Paprykę myjemy i oczyszczamy. Następnie kroimy w grubszą kostkę. Ogórka dokładnie myjemy i parzymy. Kroimy na mniejsze kawałki. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy ze śmietaną.Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski i polewamy śmietaną z czosnkiem. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    bardzo lubię takie surówki - smaczna, pożywna i można obejść się bez ziemniaków do obiadu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię surówki z młodej kapusty, ale jakoś w tym roku o nich zapomniałam i jeszcze nie robiłam, a Twoja bardzo apetyczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jeszcze nie robiła, a wygląda bardzo zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    swietna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !