Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 1 łyżka
soczewica czerwona 5 łyżek
sałata lolo 1/2 główki
seler naciowy 5 łodyg
śmietana 30% 6 łyżek
ser pleśniowy 5 dkg.
mleko 5 łyżek
winogrona czerwone 15 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z soczewicą

pierś z kurczaka umyć oprószyć solą i pierzem obsmażyć na rozgrzanej oliwie wlać odrobinę wody przykryć i dusić ok.10min.przestudzić i pokroić w plastry,soczewicę ugotować osączyć sałatę umyć i porwać,seler umyć i pokroić,winogrona umyć kroić na pól i usunąć pestki jeśli mają,śmietanę wymieszać z mlekiem i rozdrobnionym serem doprawić do smaku solą i pieprzem,wszystkie składniki sałatki układać na półmisku i polać sosem śmietanowo-serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak