Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki mięsne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
grzyby marynowane 0,5 słoika
szynka gotowana 20 dkg
cebula 2 szt
sól
pieprz
czosnek 4 zabki
wykałaczki
papryka czerwona 1 szt
olej
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki mięsne

schab kroimy na wieksze plastry nastepnie rozbijamy nacieramy startym czosnkiem i sola i pieprzem z obu stron pozostawiamy na 1 godz. Przygotowujemy wykałaczki tyle ile mamy plastrów schabu w tym czasie na wykałaczki pokorojony w kostke ser, cebule kroimy w talarki , papryke w paski , szynke w kostkę a grzyby jesli są małe nakładamy cale na wykałaczke nastepnie zawijamy w plastry schabu i obtaczamy w roztrzepnamym jajku i obtaczamy w bułce tartej smazymy na złoty kolor gdy usmażymy wyciągamy wykałaczki i mięso rozkrawamy na pół i wten sposoób powstają łodeczki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 17.07.2013 09:08
pyszności)))
rjustysia 01.12.2012 15:49
Świetny pomysł na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak