Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Pory dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Jeden por potrzebny jest do wyłożenia miseczek, w więc należy go sparzyć w gorącej wodzie i delikatnie "rozebrać", w ten sposób by otrzymać pojedyncze liście.
Drugi por należy pokroić w paseczki. Rozgrzać masło i oliwę na głębokiej patelni. Dodać pokrojony por,odrobinę ostrej papryczki i lekko poddusić/ok.5 min/. Do pora dodać ryż i smażyć/na wolnym ogniu/ jeszcze kilka minut, aż ryż wchłonie większość tłuszczu.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    ostatnie zdjęcie mnie zniewoliło :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wyglada spektakularnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Czasem cierpliwość popłaca ,a finał zaskakuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda rewelacyjnie - jak tak samo smakuje to gratuluję
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    czego to człowiek nie wymyśli. Takiego zastosowania dla pora jeszcze nie widziałem. Kreatywne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !