Sposób przygotowania

ziemniaki umyć włożyć do garnka i ugotować w mundurkach przestudzić obrać i pokroić w kostkę,szalotki i czosnek obrać pokroić w plasterki,chili przekroić na pół usunąć nasiona pokroić w paski,jedną pomarańczę obrać oczyścić z białych błonek i odłożyć z pozostałych wycisnąć sok,migdały uprażyć na gorącym oleju wyłożyć na papierowy ręcznik aby osączyć nadmiar tłuszczu,na tym samym oleju zeszklić czosnek i szalotki doprawić szczyptą soli,dodać chili,koperek,sok z pomarańczy wymieszać i gotować ok.10min.bez przykrycia,zdjąć z ognia,fasolę osączyć opłukać włożyć na patelnię i odstawić na 40min. co chwilę mieszając,papryki umyć przekroić na pół usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski zioła umyć osączyć rzeżuchę posiekać ziemniaki i resztę warzyw połączyć z fasolą doprawić do smaku solą i pieprzem przybrać cząstkami pomarańczy i uprażonymi migdałami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawa sałatka ,coś nowego !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !