Sposób przygotowania

małże oczyścić ,kałamarnice opłukać osuszyć,czosnek obrać posiekać i zeszklić na oliwie,dodać kałamarnice i podsmażyć wlać wino i wywar warzywny włożyć małże i dusić aż muszle się otworzą,osączyć zachować wywar winny,zamknięte muszle odłożyć,szalotkę posiekać wymieszać z sokiem z cytryny i 4 łyżkami wywaru winnego,octem winnym,szczyptą cukru,soli i pieprzu wlewać stopniowo oliwę energicznie mieszając,paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę polać sosem dodać drobno posiekaną miętą,ananas obrać wyciąć twarde części i pokroić w kostkę sałatę umyć i porwać na kawałki,układać w salaterce sałatę ananasa owoce morza i krewetki całość polać sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha sałateczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !