Sposób przygotowania

1

Plastry mięsa obtoczyć w mące .Obsmażyć na 25 g masła po 5=6 minut z każdej strony.

2

Naczynie żaroodporne wysmarować 5 g masa. Ułożyć piersi.

3

Do masła które zostało na patelni dolać likier i dokładnie wymieszać.

4

Z 30 gramów masła i 2 łyżek mąki zrobić zasmażkę. Dolać mleko, doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

5

Zetrzeć ser na tarce i połowę dodać do sosu, dolać z patelni tłuszcz z likierem. Wszystko dokładnie wymieszać i dolać śmietanę.

6

Zalać mięso, posypać resztą sera. Zapiekać 25 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    to coś dla mnie!! PYCHA!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    może być smaczna tak pierś
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo lubię indyka pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny mięso
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszne mięsko :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutko !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczna, a ja już tak długo nie jadłam indyczego mięsa ...
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne mięsko
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszności mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !