Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jasnych winogron

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
cukier 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
miód 10 dag
winogrona białe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jasnych winogron

Winogrona umyć, wrzucić do wcześniej wyparzonych słoików. Zagotować wodę, rozpuścić w niej cukier, cukier wanilinowy i miód. Tak powstałym syropem zalać winogrona i zakręcić słoiki. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 15.06.2012 13:07
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak