Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 5 sztuk
jajko 4
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 0.5
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich cukier oraz żółtka - miskujemy.
Krok 1 - Babka z rabarbarem foto
2
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę - mieszamy.
Krok 2 - Babka z rabarbarem foto
3
Masę wylewamy do waskiej, wysmarowanej blaszki, ciasto posypujemy rabarbarem pokrojonym w 2cm kawałki - lekko dociskamy. Ciasto pieczemy 35-40 minut
Krok 3 - Babka z rabarbarem foto
4
Ciasto po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Krok 4 - Babka z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.08.2013 14:21
ciekawy pomysl
David 16.03.2013 13:42
wyśmienita
Janek 03.09.2012 15:36
super, przepyszna:)
edi 22.08.2012 09:16
uwielbiam ciasta z rabarbarem;)
Małgorzata106 19.07.2012 17:42
super
agnieszka137 09.06.2012 23:10
pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak