Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 10 sztuk
masło 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Szczypiorek cienki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane kurkami

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, odkładamy żółtka do miseczki, rozdrabniamy widelcem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, dodajemy kurki i smażymy ok 5-10 minut. Wyjmujemy kurki z patelni, kroimy w drobną kosteczkę, cebulę wraz z kurkami mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem, przyprawiamy solą , pieprzem, mieszamy z 1 łyżką jogurtu ekologicznego. Układamy farsz do połówek z jajek, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 20.11.2011 16:16
ciekawe
agnieszka189 21.10.2011 10:33
kurkami jeszcze nie faszerowałam, bardzo fajne ;)
oliwkowa
oliwkowa 01.04.2011 00:23
Uwielbiam!!!
Koper 09.12.2010 08:55
Ale fajny pomysł i jak ładnie wygląda
iknkirke 12.11.2010 09:31
uwielbiam
bernika 13.08.2010 22:02
uwielbiam kurki ta elegancka przystawka jst super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak