Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko 4 szt
masło 1 kostka
wiórki czekolady 300 g
cukier 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna do smarowania formy
czekolada deserowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: babka z czekoladą

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy przez sito dodajemy proszku do pieczenia oraz jajka, masło ( najlepiej bardzo miękkie), cukier
Krok 1 - babka z czekoladą foto
2
Wszystko razem miksujemy na wysokich obrotach około 7 minut
Krok 2 - babka z czekoladą foto
3
dodajemy czekoladę ja kupuje u cukiernika specjalna czekoladę która nie rozpuszcza sie tak do końca jest przepyszna ale widziałam w sklepach także taką czekoladę
Krok 3 - babka z czekoladą foto
4
do wysmarowanej margaryna blaszki wylewamy ciasto pieczemy w temp 180 st około 60 min
Krok 4 - babka z czekoladą foto
5
Kiedyś robiłam polewę a teraz układam na ciastach czekoladę mleczna i wkładam do piekarnika już wyłączonego czekam aż się roztopi i gotowe :)
Krok 5 - babka z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 13.06.2012 12:44
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak