Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z truskawkami , bitą śmietaną i biszkopami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 300 gram
cukier puder 1 łyżka
Biszkopty 100 gram
bezy kilka szt
poncz
sok pomaraćczowy 1/4 szklanki
rum 1 łyżka
oraz:
śmietana kremówka 200 ml
cukier puder 2 łyżeczki
sos czekoladowy do dekoracji
krokant orzechowy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z truskawkami , bitą śmietaną i biszkopami

Truskawki włożyć do miski i przysypać cukrem pudrem i odstawić , aż puszczą sok. Śmietanę ubić na sztywno , dodać cukier puder. Wymieszać składniki ponczu i nasączyć nim biszkopty.W szklankach pucharkach układać na przemian: biszkopty, śmietanę, truskawki. Deser posypać pokruszonymi bezami , polać polewą i posypać krokantem orzechowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.08.2012 07:55
uwielbiam truskawki;)
Betka 20.06.2012 09:45
podoba mi się;)
elka4621 09.06.2012 18:16
super deser
suzana 09.06.2012 17:23
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak