Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka rozcinamy na filety, lekko rozbijamy.

Wszystkie zioła na marynatę rozcieramy w moździerzu i łączymy z oliwą, tabasco i sokiem z cytryny.

Mieszanką nacieramy kurczaka i zostawiamy na całą noc w lodówce.

Na następny dzień grillujemy go na rozgrzanym ruszcie po około 10 minut z każdej strony.

W tym czasie przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.

Do dużej miski nakładamy sałatę.

Układamy na niej pokrojonego w paseczki kurczaka oraz kulki serowe.

Całośc polewamy ognistym sosem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    podana tak pięknie, że nic tylko próbować:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    rewelacyjna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Zachwycająca sałatka. Ślicznie podana, doskonale przyprawiona! Przepis zdecydowanie godny polecenia!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !