Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sucharki 1 opak
nutella 400 g
twaróg 1/2 kg
cukier puder 5 łyżek
olejek migdałowy 1 łyżeczka
śmietana 30% 250 ml
śmietan fix 1 opak
galaretka 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Sucharki zmielić, dodać krem czekoladowy, wyłożyć na blaszkę. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać olejek i 3 łyżki cukru pudru. Wyłożyć na krem. Na masę wyłożyć osączone wiśnie. Śmietankę ubić z resztą pudru oraz śmietan-fixem, wyłożyć na ciasto. Galaretkę przygotować wg przepisu na opak, całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.03.2014 22:59
super serniczek
Mati13 28.11.2013 07:55
ależ on musi byc dobry
adelajda 30.08.2013 14:02
super serniczek :)
Iwusia 28.06.2013 23:04
bardzo smakowite ciacho
Ewelina38 10.03.2013 20:55
taki serniczek jest rewelacyjny i zawsze wybornie smakuje
caralajna 26.10.2012 06:19
wygląda bosko
Juleczka20 22.08.2012 08:37
na pewno smaczny
Fiffi 03.08.2012 21:34
fajne ciacho
Monika-twin 04.07.2012 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak