Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, cukier waniliowy, sproszkowane budynie i mąkę zmieszaną z proszkiem. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę o eym. 26x35cm, piec 30-35 min w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na 3 części.

KREM:
kost. masła,
budyń waniliowy,
1 i 1/2 szkl. mleka,
szkl. śmietany 18 %,
1 i 1/2 szkl. mleka w proszku,
cukier waniliowy,
3/4 szkl. cukru pudru,
1/2 słoiczka kwaśnego dżemu,
polewa czekoladowa.

Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu i po trosze śmietany. Dodać mleko w proszku. Na pierwszy blat ciasta rozsmarować dżem, posmarować warstwą kremu, przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu, położyć ostatni blat ciasta. Polać polewą. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    z kremem najlepsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    ślinka leci :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jejku , jejku .... ciasto pycha! do cię tylko misia wzdycha....
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale kusisz, wiele bym dała za kawałek tego ciasta.. :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszne kawałki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !