Sposób przygotowania

Owoce umyć, przebrać, zasypać i rozgnieść. Zagotować. Dodać żel-fixy i galaretki, gotować 5 min. Dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 2 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam wszystko co z czarnych porzeczek, a dżem najbardziej. Twój pomysł muszę koniecznie wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    też robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    nie ma to jak pyszny, domowy dżemik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    domowy jest najsmaczniejszy
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    domowy najlepszy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !