Sposób przygotowania

Ze składników podanych powyżej robimy ciasto jak na nalesniki tylo dużo gęstsze. Rabarbar drobno kroimy obtaczamy w cynamonie imbirze i cukrze, łaczmy z ciastem.
Smazymy grube placki. Ciasto gdy zbyt długo stoi puszcza sok i nie jest zbyt geste.
Im wiecej rabarbaru, tym placki są bardziej kwasnie.
Polecam!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    a nie robiłam z rabarbarem placków :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Czemu nie podane są ilości składników?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    z rabarbarem jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    podaję ilości składników: 1 szklanka mleko 0,5 szklanki wody 1 jajko 4 łyżki cukru+ 1 łyżka do rabarbaru 1łyżeczka proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki cynamonu 3/4 szkl.rabarbaru ( dałam dużo rabarbaru)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dobrze,że podałaś ilości bo patrzyłam i patrzyłam......
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    fajny podwieczorek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !