Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galareta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 3
marchewki 2
kukurydza 1 puszka
seler 1/2 szt średniego
ziele angielskie
natka pietruszki
pieprz
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galareta

Marchewkę i seler obrać. Udka umyć, oczyścić. Marchewkę, seler i udka ugotować w dwóch litrach wody z przyprawami, listkami i zielem angielskim. Ugotowane warzywa i udka wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić. Żelatynę zalać 8 łyżkami wody, a gdy spęcznieje rozpuścić w gorącym przecedzonym wywarze. Jajka pokroić w plastry, kukurydzę osączyć. Do 10 kubeczków wlać po 3 łyżki galarety. Gdy stężeje dodać jajka pokrojone w plasterki, mięso, kukurydzę, posiekana natkę pietruszki i zalać resztą galarety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.02.2014 10:09
bardzo dobra
erym 27.01.2014 09:45
ja tez robie galaretke z zelatyna z drobiu jest lekka i smaczna
Bernadeta1 09.01.2014 00:29
lubię taką
Wacław 21.11.2013 07:55
znakomita galareta
jeta72 22.10.2013 07:49
mój mąż bardzo lubi :-)
barbara11561 13.08.2013 00:12
świetna galareta
Ewelina38 15.04.2013 20:02
właśnie drobiową lubię najbardziej :)
adam1f 09.01.2013 00:41
dobra
Beata23 12.12.2012 09:00
bardzo dobre
Dorota59 26.10.2012 11:18
uwielbiam
smakoszek 25.10.2012 15:17
pyszna,lubię drobiową i wieprzową
berys18 09.10.2012 16:42
fajna galareta
AURELKA 02.10.2012 17:40
znakomita
Rybciia 04.09.2012 11:38
bardzo lubię :-)
Dorian 20.08.2012 09:23
ekstra
Łukasz15 16.08.2012 08:51
smaczna
artur7 05.08.2012 10:36
uwielbiM
Ada-Gaba 28.07.2012 09:20
bardzo smaczna
Megi 15.07.2012 19:43
pysznie
Seba 27.06.2012 09:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak