Sposób przygotowania

Przesiewamy mąkę, dodajemy szklankę wrzątku, sól (szczypta) i olej. Mieszamy łyżką i czekamy aż przestygnie. Wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wyrabiamy ciasto energicznie zagniatając cały czas podsypując mąką do uzyskania zwartej konsystencji.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    podobnie robię ciasto na pierogi tylko nigdy nie dodaję oleju. co on nam daje?
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciasto jak ciasto
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    niesamowite
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię pierogi
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    fajnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !